GEWEVEN JASJES - GEHEEL GEWEVEN

 

Het is begonnen met het afval-schuin-katoen-band van de schuinebandfabriek Dox. Dat is mooi materiaal om mee te weven: het wordt een soort Popana-weefsel, de techniek die door de Finse ontwerpster Annikki Karvinen uit Jyväskylä zo bekend is geworden.

Van dit schuine-band-weefsel maakt Joke hessen en jasjes.

 

Omdat in de praktijk met name de jassen erg zwaar in het dragen bleken, bedacht Joke het combi-jasje: een geweven front van bandjesweefwerk, gecombineerd met een mooie rib of peau de peche.

 

Er zijn wel geheel geweven jasjes in de collectie: soms van het afval-schuin-katoen-band, maar ook van een mooie handgeweven katoen of van een zelfgeweven wollen stof, met een z.g. 'wilde ketting': diverse garens worden door elkaar ingeregen en ook de inslag is van verschillende garens: na het weven wordt de stof licht gevilt, waardoor een mooie stevige en toch soepele mantelstof ontstaat.


Naast het weefwerk zijn er ook diverse modellen gebreid.

De originele IJslandse vesten kunnen in vele maten gemaakt worden, een staalkaart van de originele Plotu Lopi is op aanvraag te bekijken.

 

De getoonde modellen zijn te koop. Het kan natuurlijk zijn dat iets inmiddels net is verkocht.

Wanneer u interesse heeft in een specifiek model, of als u andere vragen heeft over de collectie, neemt u dan contact op met Joke: joke@jasjesvanjoke.nl.